Almedalsveckan 2018

”Hur fĂ„r vi mer lokala produkter pĂ„ tallriken?”

Under Almedalsveckan deltog vi i Martin & Serveras event samt serverade vÄrt kött pÄ Mattorget.

Konsumenter önskar mer svenska, lokala och hÄllbara produkter pÄ tallriken. Kan lokal odling, uppfödning och tillverkning skapa mervÀrden för bÄde landsbygd och storstad?
SmÄskaliga livsmedelsproducenter har ibland svÄrt att konkurrera med sina produkter pÄ marknaden. Hur fungerade det tidigare, hur fungerar det nu och hur borde det fungera? Vad krÀvs förutom engagemang och innovationskraft?

Almedalen, FiskargrÀnd 5 med hagshultskossorna
Hagshultskossorna med martin&servera
RÄbiff frÄn ko-pensionatet i almedalen

RÄbiff frÄn ko-pensionatet. NÀr kossorna enbart Àter grÀs blir köttet sÄ smakrikt att inga kryddor behövs. Vi serverade med majonnÀs, smaksatt med björkolja frÄn HögtorpsgÄrd i Sörmland och Àrtsoja frÄn Liura i Dalarna, gjord av Kocklandslagets teamledare Fredrik Andersson.