Almedalsveckan 2018

”Hur får vi mer lokala produkter på tallriken?”

Under Almedalsveckan deltog vi i Martin & Serveras event samt serverade vårt kött på Mattorget.

Konsumenter önskar mer svenska, lokala och hållbara produkter på tallriken. Kan lokal odling, uppfödning och tillverkning skapa mervärden för både landsbygd och storstad?
Småskaliga livsmedelsproducenter har ibland svårt att konkurrera med sina produkter på marknaden. Hur fungerade det tidigare, hur fungerar det nu och hur borde det fungera? Vad krävs förutom engagemang och innovationskraft?

Almedalen, Fiskargränd 5 med hagshultskossorna
Hagshultskossorna med martin&servera
Råbiff från ko-pensionatet i almedalen

Råbiff från ko-pensionatet. När kossorna enbart äter gräs blir köttet så smakrikt att inga kryddor behövs. Vi serverade med majonnäs, smaksatt med björkolja från Högtorpsgård i Sörmland och ärtsoja från Liura i Dalarna, gjord av Kocklandslagets teamledare Fredrik Andersson.