Hur man presenterar köttet

NÀr du presenterar köttet för restauranggÀsten
behöver du komma ihÄg fem saker:

Pensionerade mjölkkor (som fött kalvar och försett oss med mjölk, grÀdde, smör, ost etc).

Korna Ă€ter grĂ€s frĂ„n vĂ„r egen gĂ„rd (inte kraftfoder) – det pĂ„verkar smak och utseende pĂ„ köttet.

De Ă€r svenska och rĂ„mar pĂ„ smĂ„lĂ€ndska – det betyder vĂ€rldens bĂ€sta djuromsorg med friska djur utan antibiotika.

De gÄr fritt i mjuk och fluffig halm, pÄ sommaren betar de i vÄra Àngar och hagar.

Alla kossor kommer frÄn samma gÄrd. Vi har koll pÄ varje individ, frÄn födseln, antal kalvar, antal liter mjölk, tiden pÄ pensionatet och vidare till slakt, styckning och till restaurangen och ditt bord.