Krögarsmör

Krögarsmör är talg från våra pensionerade mjölkkor. Som en del i vårt hållbarhetstänk vill vi ta tillvara så mycket som möjligt av våra djur. Sedan 2019 tar vi hand om det fett som blir över vid slakten och gör Krögarsmör.

Så här kan du använda Krögarsmöret:

  • Steka kött i, det tillför köttet mer smak och ger en krispig stekyta.
  • Steka grönsaker i och hitta nya smaksensationer.
  • Använd i pajdeg för en frasigare deg.
  • Gör majonnäs och få ett smakrikt tillbehör till tex. råbiffen.
  • Smält en klick och smaksätt såsen.
  • Byt ut hälften av smöret när du gör bearnaisen och få en djup och fin smak.
  • Fritera potatis i, det ger perfekt krispiga pommes med mycket fyllig och djup smak.
  • Bred det på mackan och strö lite flingsalt över.

Lite fakta:

  • Krögarsmör kan hettas upp till högre temperatur än vanligt smör.
  • Den gula färgen visar att det kommer från gräsätande djur.
  • Innehåller naturligt vitaminer, mineraler och Omega-3.
  • Krögarsmör återgår till fast form igen, efter att du värmt upp det.
  • Förvara det inte för kallt, det blir hårt och svårare att jobba med.
  • Hållbarheten är lång minst ett år (och oftast mycket längre än så).
Krögarsmöret
Krögarsmör i förpackningar om ca 300 g.

Vill du veta mer om vårt Krögarsmör? Kontakta oss!

Vi har även några recept du kan titta på.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.