Recept

Här hittar du olika recept med Krögarsmör. Smaklig spis!

Krögarmajonnäs

En lyxig majonnäs med djupare, rundare smak som passar bra till tex råbiff.

Krögarmajonnäs med råbiff
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl smält Krögarsmör
  • 1 dl rapsolja
  • 1/2 krm salt
  1. Vispa ihop äggulor, senap och salt.
  2. Tillsätt långsamt det smälta Krögarsmöret och oljan i en tunn stråle, medan du hela tiden vispar.
  3. Rör tills du har en tjock och krämig majonnäs.

Krögarbea

Bearnaisesås på Krögarsmör. Den perfekta såsen till kött (och mycket annat!)

  • 6-7 äggulor (beroende på hur stora de är)
  • 250 gram Krögarsmör
  • 200 gram skirat smör
  • 2 kvistar färsk dragon
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 8 nymalda vitpepparkorn
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk hackad körvel
  • 1 msk hackad dragon
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 tsk chilisås
  • salt och tabasco efter smak
  1. Koka löken mjuk i en kastrull tillsammans med dragonkvistarna, vinäger, vatten, 2 krm salt och vitpeppar tills nästan hälften av vätskan har kokat bort. Låt svalna (ta bort dragonkvistarna).
  2. Skira smöret (Smält smöret långsamt i en kastrull utan att röra i det, när allt har smält, häll försiktigt av det klara smöret och låt bottensatsen vara kvar i kastrullen).
  3. Värm det skirade smöret och Krögarsmöret till ca. 50 grader.
  4. Blanda lökröran med äggulorna och vispa med en ballongvisp, värm på medelvärde, vispa hela tiden tills såsen blir fluffig och därefter blank och tjock.
  5. Tag bort kastrullen från värmen, häll långsamt i fettet i en tunn stråle. Vispa lugnt och metodiskt tills såsen blir krämig och fin. Blir den för tjock, späd med lite ljummet vatten.
  6. Tillsätt örterna och avsluta med att tillsätta chilisås och smaka av med salt och tabasco.

Shortbreads à la Dussinkocken

Prova Sofia ”Dussinkocken” Goods goda kakor som blir spröda och fina med Krögarsmör i receptet.

  • 75 g Krögarsmör
  • 75 g smör
  • 40 g strösocker
  • En nypa salt
  • 150 gram vetemjöl
  1. Knåda ihop alla ingredienser.
  2. Kavla ut degen ca, 0,5 cm tjock, stansa eller skär ut kakorna.
  3. Grädda i 150 grader tills kakorna får färg.
  4. Njut kakorna tillsammans med en kopp thé (som engelsmännen gör) eller gör en lyxigt efterrätt som på bilden (Päron inkokta i portvin, glittriga shortbreads, grädde samt sås på gula hallon och smultron).
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.