HÀr hittar du olika recept med Krögarsmör. Smaklig spis!
KrögarmajonnÀs
En lyxig majonnÀs med djupare, rundare smak som passar bra till tex rÄbiff.

- 2 Àggulor
- 1 msk dijonsenap
- 1 dl smÀlt Krögarsmör
- 1 dl rapsolja
- 1/2 krm salt
- Vispa ihop Àggulor, senap och salt.
- TillsÀtt lÄngsamt det smÀlta Krögarsmöret och oljan i en tunn strÄle, medan du hela tiden vispar.
- Rör tills du har en tjock och krÀmig majonnÀs.
Krögarbea
BearnaisesÄs pÄ Krögarsmör. Den perfekta sÄsen till kött (och mycket annat!)
- 6-7 Àggulor (beroende pÄ hur stora de Àr)
- 250 gram Krögarsmör
- 200 gram skirat smör
- 2 kvistar fÀrsk dragon
- 3 finhackade schalottenlökar
- 8 nymalda vitpepparkorn
- 1 dl rödvinsvinÀger
- 1 dl vatten
- 1 tsk hackad körvel
- 1 msk hackad dragon
- 1 msk hackad persilja
- 1 tsk chilisÄs
- salt och tabasco efter smak
- Koka löken mjuk i en kastrull tillsammans med dragonkvistarna, vinÀger, vatten, 2 krm salt och vitpeppar tills nÀstan hÀlften av vÀtskan har kokat bort. LÄt svalna (ta bort dragonkvistarna).
- Skira smöret (SmÀlt smöret lÄngsamt i en kastrull utan att röra i det, nÀr allt har smÀlt, hÀll försiktigt av det klara smöret och lÄt bottensatsen vara kvar i kastrullen).
- VÀrm det skirade smöret och Krögarsmöret till ca. 50 grader.
- Blanda lökröran med Àggulorna och vispa med en ballongvisp, vÀrm pÄ medelvÀrde, vispa hela tiden tills sÄsen blir fluffig och dÀrefter blank och tjock.
- Tag bort kastrullen frÄn vÀrmen, hÀll lÄngsamt i fettet i en tunn strÄle. Vispa lugnt och metodiskt tills sÄsen blir krÀmig och fin. Blir den för tjock, spÀd med lite ljummet vatten.
- TillsÀtt örterna och avsluta med att tillsÀtta chilisÄs och smaka av med salt och tabasco.
Shortbreads Ă la Dussinkocken
Prova Sofia ”Dussinkocken” Goods goda kakor som blir spröda och fina med Krögarsmör i receptet.
NygrÀddade shortbread.
(Foto och bak: Dussinkocken)Inkokta pÀron, glittriga shortbreads, vispgrÀdde och hallon/smultronsÄs
(Foto, bak och idé: Dussinkocken)
- 75 g Krögarsmör
- 75 g smör
- 40 g strösocker
- En nypa salt
- 150 gram vetemjöl
- KnÄda ihop alla ingredienser.
- Kavla ut degen ca, 0,5 cm tjock, stansa eller skÀr ut kakorna.
- GrÀdda i 150 grader tills kakorna fÄr fÀrg.
- Njut kakorna tillsammans med en kopp thé (som engelsmÀnnen gör) eller gör en lyxigt efterrÀtt som pÄ bilden (PÀron inkokta i portvin, glittriga shortbreads, grÀdde samt sÄs pÄ gula hallon och smultron).