Recept

HÀr hittar du olika recept med Krögarsmör. Smaklig spis!

KrögarmajonnÀs

En lyxig majonnÀs med djupare, rundare smak som passar bra till tex rÄbiff.

KrögarmajonnÀs med rÄbiff
  • 2 Ă€ggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl smĂ€lt Krögarsmör
  • 1 dl rapsolja
  • 1/2 krm salt
  1. Vispa ihop Àggulor, senap och salt.
  2. TillsÀtt lÄngsamt det smÀlta Krögarsmöret och oljan i en tunn strÄle, medan du hela tiden vispar.
  3. Rör tills du har en tjock och krÀmig majonnÀs.

Krögarbea

BearnaisesÄs pÄ Krögarsmör. Den perfekta sÄsen till kött (och mycket annat!)

  • 6-7 Ă€ggulor (beroende pĂ„ hur stora de Ă€r)
  • 250 gram Krögarsmör
  • 200 gram skirat smör
  • 2 kvistar fĂ€rsk dragon
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 8 nymalda vitpepparkorn
  • 1 dl rödvinsvinĂ€ger
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk hackad körvel
  • 1 msk hackad dragon
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 tsk chilisĂ„s
  • salt och tabasco efter smak
  1. Koka löken mjuk i en kastrull tillsammans med dragonkvistarna, vinÀger, vatten, 2 krm salt och vitpeppar tills nÀstan hÀlften av vÀtskan har kokat bort. LÄt svalna (ta bort dragonkvistarna).
  2. Skira smöret (SmÀlt smöret lÄngsamt i en kastrull utan att röra i det, nÀr allt har smÀlt, hÀll försiktigt av det klara smöret och lÄt bottensatsen vara kvar i kastrullen).
  3. VÀrm det skirade smöret och Krögarsmöret till ca. 50 grader.
  4. Blanda lökröran med Àggulorna och vispa med en ballongvisp, vÀrm pÄ medelvÀrde, vispa hela tiden tills sÄsen blir fluffig och dÀrefter blank och tjock.
  5. Tag bort kastrullen frÄn vÀrmen, hÀll lÄngsamt i fettet i en tunn strÄle. Vispa lugnt och metodiskt tills sÄsen blir krÀmig och fin. Blir den för tjock, spÀd med lite ljummet vatten.
  6. TillsÀtt örterna och avsluta med att tillsÀtta chilisÄs och smaka av med salt och tabasco.

Shortbreads Ă  la Dussinkocken

Prova Sofia ”Dussinkocken” Goods goda kakor som blir spröda och fina med Krögarsmör i receptet.

  • 75 g Krögarsmör
  • 75 g smör
  • 40 g strösocker
  • En nypa salt
  • 150 gram vetemjöl
  1. KnÄda ihop alla ingredienser.
  2. Kavla ut degen ca, 0,5 cm tjock, stansa eller skÀr ut kakorna.
  3. GrÀdda i 150 grader tills kakorna fÄr fÀrg.
  4. Njut kakorna tillsammans med en kopp thé (som engelsmÀnnen gör) eller gör en lyxigt efterrÀtt som pÄ bilden (PÀron inkokta i portvin, glittriga shortbreads, grÀdde samt sÄs pÄ gula hallon och smultron).